Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve yönetim kurulu üyeleri Konya’da bir dizi teknik gezide bulundular. 
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile düzenlenen işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen teknik geziye Rektör Akgül’ün yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldılar. 
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Konukseven, Çumra Şeker Fabrikası İdari İşler Müdürü Dede Ülker ve Konya Şeker Fabrikası İdari İşler Müdürü Muhterem Küçüktongur tarafından karşılanan KMÜ Heyeti; Çumra Şeker Fabrikası, Panagro Et ve Süt Entegre Tesisleri ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesini (KGTÜ) ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.  
İlk olarak Çumra Şeker Fabrikası ile başlayan ziyarette KMÜ Heyeti fabrika hakkında teknik bilgi alarak fabrika yerleşkesinde incelemelerde bulundular. Daha sonra Panagro Et ve Süt Entegre Tesislerine geçen KMÜ Heyeti burada da çiftlikler ile et ve süt ürünlerinin üretim aşamalarının gerçekleştiği tesisleri gezerek fabrika yetkililerinden bilgi aldılar. KMÜ Heyeti son olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesini ziyaret ederek yerleşkede incelemede bulundular. Rektör Akgül ve KMÜ Heyetinin, KGTÜ Yabancı Diller Koordinatörlüğünde faaliyete geçirilen sanal sınıf uygulaması ile yabancı dil eğitiminde kullanılan teknolojileri yerinde incelenmesinin ardından ziyaret sona erdi. 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile aramızdaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek ve ortak Ar-Ge çalışmaları yürütebilmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında bir dizi ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz boyunca göstermiş oldukları misafirperverlikleri ve vermiş oldukları bilgiler için kendilerine teşekkürlerimi sunuyor, bir kez daha protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim