Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2019 ÖSYS sonuçlarını açıklamasının ardından 19 Ağustos’ta başlayan kayıt süreci sona erdi. KMÜ’ye online ve şahsen başvuru ile yapılan kayıt işlemlerinin ardından 1.534’ü lisans, 2.210’u önlisans olmak üzere toplam 3.744 öğrenci kayıt yaptırdı. 
Kayıtlar Tamamlandı, Gözler Boş Kontenjanlarda
Üniversitelerde kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından KMÜ için belirlenen 4.018 kontenjanın 3.744’üne kayıt yaptırılırken 274 kontenjan ise boş kaldı. ÖSYM’nin ek yerleştirme takvimini açıklaması ile birlikte tercih yapmayan veya herhangi bir bölüm ve programa yerleşemeyen öğrenciler boş kalan kontenjanlar için tekrar tercih yapma şansına sahip olacaklar. 
“Öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yeni dönem kayıtlarının öğrenciler için hayırlı olmasını dileyerek, “KMÜ ailesine yeni katılan öğrencilerimizle birlikte hep beraber üniversitemizi daha da zenginleştirip güzelleştireceğiz. Üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim