Devir teslim töreninin ardından göreve başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, bir mesaj yayımladı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:
Binlerce yıllık medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun, toprağından nesillere aktarılan kültürü ile bu topraklarda büyümüş, eğitimini almış ve öğrendikleriyle yine bu topraklarda öğreten vasfıyla hizmet ettiğim ilimize,  Karaman İl Millî Eğitim Müdürü olarak 02.10.2019 tarihinde, Bakanlığımızca atamam gerçekleştirildi. Karaman’ın büyüttüğü, köklü geçmişi ve geleneklerinden beslenmiş biri olarak kendi şehrine eğitim ve öğretim alanında daha büyük sorumlulukla hizmet edebilecek olmanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. 
Karamanımız Piri Reis’ten Yunus Emre’ye, Mevlana’dan Karamanoğlu Mehmet Bey’e; bilim, sanat, inanç ve siyaset gibi alanlarda nice örnek şahsiyetlerin yetiştiği topraklar olarak aynı başarıları elde edebilecek birikim ve imkânlara bugün de sahip. Bu güvenle bir yandan öğrencilerimizi 21. yüzyılın becerilerini kazandıracak teknolojik gelişmişliklerle eğitirken bir yandan da insani ve ahlaki değerleri daha da kuvvetlendirmek için gayretlerimizi ortaya koyacağız.
Öğrencilerimizin yer aldığı öğrenme sürecinde bilgiyi hayatla bütünleştirerek öğrenme heyecanını yaşamaları için yapılacak proje ve planlamalarla onların aklına ve kalbine hitap edecek çalışmaların gayreti içerisinde olacağız.
Karamanımızdan başlayarak her alanda daha güçlü ve öncü bir Türkiye için, şehrimizin dinamik eğitim camiasının iş birliği ile öğrenme ve öğretmeye duyduğumuz heyecanı, inancı ve azmi el birliğiyle daha güçlü kılacağız. Bu uğurda birlikte düşüneceğiz, konuşacağız, anlatacağız, ekip ruhuyla hareket ederek güçlü mevcut potansiyellerimizi; her biri umudumuz olan öğrencilerimizin mutlu ve etkin bir geleceğe ulaşmaları için en iyi şekilde geliştireceğiz. 
Bu düşüncelerle Karaman’da yaşayan her bir hemşehrimin, paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin; eğitim öğretim çalışmalarını yürütürken daha iyiye ve güzele ulaşmak için yardım ve desteklerini eksik etmeyecekleri düşüncesiyle selam ve saygılarımı sunarım.  
 

Editör: TE Bilişim