İmza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş’ın yanı sıra Karaman Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fatih Fındık ile KMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. 
Rektör Akgül ve Başkan Çavaş’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile ortak projeler, etkinlikler ve eğitim programları düzenlemenin yanı sıra stajyer istihdamı sağlanması, ayrıca gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik her iki kurumun laboratuvarlarında analizler yapılması ve analizlerin verifikasyonu, bazı gıda analizlerinin belirli zaman dilimlerinde karşılıklı olarak doğrulanması gibi hususlarda iş birliği sağlanması amaçlanıyor. 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Her iki taraf için de son derece yararlı olduğuna inandığımız protokol ile üniversite-kamu-sanayi işbirliğinde önemli bir adım daha atmış olmaktayız. Artık Karaman Ticaret Borsası laboratuvarında hizmeti verilmeyen analizler, üniversitemiz Gıda Mühendisliği ile BİLTEM (Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi) laboratuvarlarına yönlendirilebilecek. Yine KMÜ öğrencileri, Karaman Ticaret Borsası laboratuvarında stajyer olarak çalışabilecek. Paydaşlarımızla yürüttüğümüz protokoller ve işbirlikleri ile ilimize ve bölgemize daha çok alanda fayda sağlamayı ve bölgemizin gelişip kalkınmasında daha etkin rol almayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim