Atatürk İlkokulu binasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen e-sınav salonunda motorlu taşıtlar sürücü kursu teorik sınavı, ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirildi.  
E-sınav salonu açılışı yapıldı. Açılış programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman Sürücü Kursları Derneği Başkanı Ufuk İşleker, Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, MEBBİS yöneticileri, öğretmenler ve sınava girecek kursiyerler katıldı.
Açılış öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Uzun süren hummalı bir çalışmanın neticesinde bugün açılışını yaptığımız sınav merkezimizde motorlu taşıtlar teorik sınavının ilkini yapıyoruz. Bu sınav merkezi sayesinde adayların başka illere gitmesine de gerek kalmayacak. Burada yapılan sınavın ardından çıkışta hemen sonucu öğrenen aday, başarılı olması halinde yeni hayata geçirdiğimiz, tabletlerle uygulama sınavına girecek. Merkezimizde aynı anda 20 kişi ile elektronik ortamda sınav yapılacak. Bilişim çağında teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı en iyi örneklerden biri olan e-sınav salonu ilimize hayırlı olsun. Sınav merkezinin açılışı aşamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ayrıca sınava girecek kursiyerlerin nelere dikkat edeceğini, sınavın sistemini, oluşacak herhangi bir durumda ne gibi tedbirler alındığını ve sınavın nasıl yapılacağını anlattı.
Karaman’da ilk kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sınav güzel bir tesadüfü de beraberinde getirdi. Aynı salonda sınava giren Hatice ve Durmuş Ali Çetin çifti sınav sonrası duygularını paylaştılar. Çetin çifti yeni uygulamanın kendileri için büyük avantajlar sağladığını söyledi. Sınav sonuçlarının hemen açıklanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek e-sınav salonunun Karaman’a getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.  

Editör: TE Bilişim