karamandan.com haber sitesinin yayınladığı 'Sessiz Kulların Sessiz Feryadı' başlıklı haber üzerine hayvan sevenler ayağa kalktı. Hayvanların bu durumları yürekleri sızlattı.

İşte o haber;

Karaman'da bir grup hayvansever hayvan barınağına giderek barınakta muhafaza edilen köpeklerin halini videoya çektiler. 

Hayvanların barınakta bakımsızlıktan öldüklerini iddia eden hayvanseverler. çektikleri fotoğraf ve videoları basına yolladılar.

Yerlere bırakılmış can çekişen hayvanların göründüğü videoda "Neden bu hayvanlara bakmadınız" diyen hayvansever kadına, barınaktaki görevli "Onu belediye başkanına söyleyeceksin" şeklinde cevap veriyor.

"Kimse hayvanları sevmek zorunda değil ama hepimiz canlılara ve onların yaşam haklarına saygı duymak zorundayız!" diyen hayvanseverler yaptıkları açıklamada "Senelerdir yeni yasa için verilen vaatler havada kalıyor. Yeter artık sokaktaki hayvanların çektikleri. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama yetemediğimiz gibi sürekli insanların engelleriyle karşılaşıyoruz.

 
Barınağın içler acısı hali de göz ardı edilmemeli. Barınağa verilen hayvanlar sağ çıkamıyor. Duyun artık şu sessiz kulların sessiz feryadını." ifadelerini kullandılar.
 

kaynak: karamandan.com

Editör: TE Bilişim