Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Milli Eğitim Bakanlığınca Uluslararası MEB Robot Yarışması yapılmaktadır.

Bu yıl 13. sü düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışmasına ilimizden Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 insansı robot 2 endüstriyel robot kol, 8 drone, 4 hızlı çizgi izleyen, 1 mini sumo, Toplamda 18 robot 10 Öğretmen ve 16 öğrenci olarak Karaman’ı temsil ediyor. 10-11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalar http://robot.meb.gov.tr/ adresinden canlı yayında izlenebilmektedir.

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Bülent KARADEMİR; “Geçtiğimiz yıl yarışmalarda insansı robot ve insansız hava aracı kategorilerinde dünya üçüncüsü olan okulumuz bu yıl da yarışmalara güzel hazırlandı. Karaman’ımıza bu yıl da derecelerle dönmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen Karaman Valisi Fahri MERAL, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KURT, Karaman İl Özel İdaresi, Bifa Bisküvi, YGMAK Makine, Akar Mühendislik ve Bircan Bilgisayara teşekkür ederiz. “ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenecek olan 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının sloganı “Yapay Zeka” olarak belirlenmiştir.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13.sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12(oniki) kategoride gerçekleştirilecektir.

Editör: TE Bilişim