Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi’nce Siyer-i Nebi yarışması ile alakalı bilgilendirme toplantısı yapıldı.  Geçtiğimiz akşam lise müdürleri ile bir araya gelerek oluşturulan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU’nun yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü hayati KISACIK ve Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri Asım SULTANOĞLU da eşlik etti. Son derece verimli ve samimimi bir ortamda gerçekleşen toplantı da söz alan SULTANOĞLU, “Gençlerimizin ahlak ve maneviyat ekseninde yetişmesi amacıyla çaba harcayan derneğimizi bu takdire değer gayretleri vesilesi ile kutluyorum derken, husus ile alakalı kısa bir hususşma yapan KISACIK ise,  “Her sene bulunduğu gibi en güzel ahlâk sahibi Peygamberimizin hayatını evlatlarımıza anlatmak amacıyla Siyer-i Nebi yarışmasına start verildi. Bizler de oluşturulan protokol kapsamında lüzumlu desteği vermeye hazırız. Çünkü bu ülkenin gençliği hepimize emanettir” dedi. 


             Konunun ne denli ehemmiyet arz ettiğine değinen şube başkanı GEZEN ise, “Altını çizerek ifade etmeliyim ki kurum ve okul müdürleri olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Bu mesuliyet içersinde daha büyük, daha mübarek daha hoş bir görevimiz var ki o da Peygamber’in hayatını öğrencilerimize ulaştırmak. Bu hoş görevde hep beraber hareket ederek nihai sonuca ulaşmalıyız” diyerek kurum yöneticisi olmanın ehemmiyetini vurguladı. 
           Son olarak il Millî Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU hususşmasını, “Bildiğiniz gibi ülkemiz 15 Temmuz gibi büyük bir ihanet girişimi atlattı. Bu süreçte çoğu kesim geride kalan sivil toplum kuruluşları ve dernek- vakıf çalışanları amacıyla acaba şunlar da ihanet eder mi gibilerinden zehaba kapıldılar. Bunun yersiz bulunduğunu buradan söylemeliyim. Anadolu Gençlik Derneği, kırk senesi aşkındır gerçekleştirdikleri ve yetiştirdiği gençliğiyle rüştünü kanıt etmiş bir dernektir. Kaldı ki bu hususta esasen bakanlığımız "Değerler Eğitimi" kapsamında önde gelen STK’lar ile çalışmalar yürütmektedir.  Biz de en mühim ortak değerlerimizden olan Peygamberimizin hayatını resmi protokol kapsamında çocuklarımıza ulaştıracağız. Bu ve aynısı çalışmaları yapan hangi kurum ve kuruluş olursa olsun desteğe hazırız” şeklinde özetledi.
        Toplantı, dernek yönetiminin ikramı yanında okul yöneticilerinin istek ve temennileri ile son buldu. Karaman çapında yirmi bin seviyesinde bir öğrenci katılımının hedeflendiği ve 9 Aralık 2017 günü yapılacak yarışmaya www.efendimizinizinde.com adresi üzerinden 30 Kasım 2017 tarihine kadar müracaat yapılabilecek. Yarışma kitapları ise cüzi bir bedel karşılığı dernek binası yanı sıra, Danış Kitapevi, Kitap Dünyası ve Genç Kitapevinden temin edilebilecek.

Editör: TE Bilişim