İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ortaokullar Arası Bilgi ve Genel Kültür Yarışmasının finali Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Hasan Arslan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Balkaya, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Final programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bu tür yarışmaların öğrencilerin başarısından çok toplum karşısında sorumluluk alarak kendilerini ifade edebilmeleri açısından önemli ve kıymetli olduğunu söyledi. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz bizim gönlümüzün birincisidir. Öğrencilerimiz zorlu bir süreçten geçtikten sonra finale katılmaya hak kazandılar. Bu açıdan yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyor, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörü Halil Erbay’ın renkli sunumu ile merkez ve ilçeler dahil toplam 65 okulun kıyasıya yarıştığı ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan yarı final sonrasında finale, Zübeyde Hanım Ortaokulu, Sabiha Gökçen Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, İmaret Ortaokulu, Ermenek Hatice Hakkı Polat Ortaokulu ve Sarıveliler 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu katıldı.

Son soruya kadar başa baş bir mücadelenin sergilendiği yarışma sonucunda, Zübeyde Hanım Ortaokulu tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Sabiha Gökçen Ortaokulu ikinci olurken Mevlana Ortaokulu üçüncü olmaya hak kazandı.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Hasan Arslan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş tarafından verildi.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi

Editör: TE Bilişim