Millî Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlere yönelik 3-14 Eylül´de yapılacak 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programı 3 Eylül 2018 Pazartesi günü başladı.
Mesleki çalışma programı kapsamında Türkiye´nin 81 ilinde ders başı yapacak yaklaşık 1 milyon öğretmen mesleki çalışma programına katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu mesleki çalışma programı çerçevesinde Fatih Anadolu Lisesine konuk oldu.
İlk olarak Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programında TRT Haber ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla öğretmenlere hitap etti.
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk "Öğretmenlik bir insanın kendi öğrenme yolculuğudur, kendi olgunlaşma serüvenidir." ifadesiyle öğretmenlik mesleğine dair farklı bir bakış açısı ortaya koyarak öğretmenlere önemli mesajlar verdi.
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un öğretmenlere hitap etmesinin ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayarak 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. 
“Bizim varoluş nedenimiz ve davamız çocuktur” 
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un konuşmasından hatırlatmalar yaparak öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenliğin kendini günün koşullarına ve ihtiyaçlarına göre hazırlayarak öğrencileri yetiştirmek olduğunun altını çizen Kuntoğlu, “Sayın Bakanımızın da dediği gibi esasımız adalet olacak. Bizim varoluş nedenimiz ve davamız çocuktur. Bir ekip ruhu içerisinde çalışmalıyız. İki hafta sürecek olan mesleki çalışma programına hepimiz bir bütün olarak önem verirsek problemlerin çözüm noktasında büyük kazanımlar elde edeceğiz” diye konuştu. 
“Bahçıvan değil toprak olun”
Öğretmenlere tavsiyelerde de bulunan Mevlüt Kuntoğlu, “Öğretmenlerimizden sadece bilgi istemiyoruz, bilgelik de istiyoruz. Yani okullarınıza gittiğiniz zaman öğrencilere sadece bilgi yüklemeyeceksiniz. Bir kuşun iki kanadı gibi olmalı öğrencimiz, birinde bilgi diğerinde ahlak olmalı. Sadece bilgi ile yetişen öğrencilerimizde ahlak olmadığı zaman arzu ettiğimiz başarıyı yakalamış olmayız, işi içselleştirmiş gençler yetiştiremeyiz. Akademik yönden başarılı öğrenciler yetiştiriyor olabilirsiniz fakat öğrenciler sosyal ilişkileri iyi olmayan bireyler olarak toplumda karşımıza çıkarsa bu arzu edilen başarı değildir. Öğretmenler olarak gönlüne girmediğimiz öğrencilerde tam bir başarı sağlayamayız. Sayın Bakanımızın ifadesi ile bahçıvan değil toprak olun” sözlerini kullandı.
Mesleki çalışma programıyla, öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi, pedagojik formasyon alanlarında bilgi ve tecrübelerinin artırılması, öğretmenlere yeni beceriler kazandırılması, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yollarının bulunması, öğrenci ile çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programların hazırlayıp uygulanması amaçlanıyor.
 

Editör: TE Bilişim