Konya Şeker Fabrikasının 64’üncü pancar alım kampanyası dualarla başladı. Bu sene 233 köyde, 520 bin 187 dekarlık alanda, 16 bin 996 yapımcıya sözleşmeli üretim yaptıran Konya Şeker, yapımcılarden aşağı yukarı 3 milyon 800 bin ton pancar alımı yapacak ve 475.000 ton şeker üretmeyi hedefliyor. Uygulanan teknolojik metotlarla yapımcı bu sene da mağdur edilmeyecek. 

KONYA ŞEKER, 475.000 TON ŞEKER ÜRETECEK
Konya Şeker Fabrikasına ilk pancar geldi. Konya Şeker Fabrikasının 64’üncü pancar alım kampanyasının açılışına, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri ile Anadolu Birlik Holding yapısında çalışan yönetici ve personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, fabrikaya ilk pancarı getiren yapımcılar arasında kura çekilişi yapılarak hediyeleri verildi.   
Bölge ekonomisinin can damarı olan Konya Şeker, bu sene 233 köyde, 520 bin 187 dekarlık alanda, 16 bin 996 yapımcıya sözleşmeli üretim yaptırdı. Üreticilerden toplamda 3 milyon 800 bin ton seviyesinde pancar alımı gerçeklştirmeyi ve 475.000 ton şeker üretmeyi planlıyor.  

KONYA ŞEKER, PANCAR ALIMINDA ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETMİYOR
Göreve geldiği günden bu yana pancarların kantara tesliminde mesai mefhumunu ortadan kaldıran PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un talimatlarıyla 8 bölgede, 36 kantar ve 66 boşaltma makinesi ile 7 gün 24 saat pancar alımı yapılıyor. Teknolojiyi ikilisinin işlerini basitleştirmek amacıyla kullanan ve fabrika dışındaki kantarlarda polar ölçümü yapan tek kurum olan Konya Şeker, çiftçinin hak ettiği kazancı almasını sağlıyor. Konya Şeker, pancar alımının her adımında adil, adaletli, hukuka ideal ve hiç kimsenin hakkına tecavüz etmeyecek şekilde çalışıyor. Başkan Recep Konuk’un meydana getirdiği vizyon kapsamında hareket eden Konya Şeker, kampanyanın başladığı andan itibaren 24 saat yapımcılarden pancar alıyor.

KONYA ŞEKER, 3 MİLYON 450 BİN TON PANCAR İŞLEYECEK
Konya Şeker’de bu sene 132 gün olarak plan edilen kampanya zamanı zamanınce 475.000 ton şeker, 640 bin bin ton yaş pancar küspesi, 135 bin ton melas, 22 bin ton kuru küspe üretilmesi planlanıyor. Bu kampanya zamanınce yapımcılara ayni ve nakdi avans olarak bu güne kadar toplamda 215 milyon liralının üstünde ödeme yapıldı. 
Türkiye’nin en büyük 5 besin şirketinden birisi olan Konya Şeker, meydana getirdiği ekonomik güçle bölgenin sosyo ekonomik hayatının can damarı fonksiyonu görüyor. 


 

Editör: TE Bilişim