ÜNVER SORDU: “PANCARDA EKSİK KOTA CEZASI ALINMAMASI İÇİN NE YAPIYORSUNUZ?”


Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, ürünü zarar gören pancar üreticisinin sorunlarını çözmek için, çiftçiden alınan eksik tonaj cezasını tekrar gündeme getirdi.


Daha önce TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak çizgili yaprak kurdunun (karadrina) ürünlere verdiği zararları dile getiren ve çiftçinin zor durumda olduğunu ifade eden Ünver; “Bu yıl pancar çiftçisine hem maliyet hem de verim kaybı açısından büyük zarar veren ‘karadrina’ zararlısının yol açtığı verim kaybından dolayı pancar üreticisine eksik tonaj cezası yansıtılmaması için gerekli düzenlemelerin ve girişimlerin yapılmasını Tarım ve Orman Bakanlığından, çiftçimiz adına, talep ediyorum.” diye konuşmuştu.


Hükümetin bu konuda hiçbir girişimde bulunmaması üzerine aynı konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren Ünver, önergesinde şu sözlere yer verdi: “Pancar üreticisine eksik tonaj cezası yansıtılmaması için gerekli düzenlemelerin ve girişimlerin yapılması, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçimizi korumak, teşvik etmek ve üreticinin yanında durmak açısından önemli bir düzenleme olacaktır.”


Ünver, Tarım ve Orman Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Bakanlık yetkililerine tek soru yöneltti. Pancar üreticilerinin de cevabını merakla beklediği o soru ise şu şekilde:


“Elde olmayan sebeplerden dolayı pancar üreticisinin olası eksik pancar teslimi durumunda, uygulanan kota gereği eksik tonaj cezasının alınmamasına yönelik bir çalışma var mı? Eğer yoksa, bu konuda bakanlığınızın bir çalışması olacak mı?”

Editör: TE Bilişim