Bazı anlar ve mekânlar vardır ki tarifini ve tasvirini yapmak için en müessir yazılar da sözler de kifayetsiz kalmaktadır. Dahası o anların ne manaya geldiğini anlayabilmek, belki de ancak yaşamakla mümkündür. İşte o sıra dışı hadiselerden birisi de ecdadımızın zaferiyle neticelenen Çanakkale Muharebesidir, diyen Şahin şu sözlere yer verdi.
“Bundan 104 yıl evvel tarihe not düşülen Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin mukaddes değerleri söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale, kazanılmış bir zaferden çok dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken başlı başına bir derstir. Nasıl ki Çanakkale'de en modern silahlar, milletimizin azmi, inancı ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmış ise 15 Temmuz gecesi de aynı şekilde çaresiz kalmıştır. Bitti denilen bir anda 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçıları olarak bizler de her an bağımsızlığına ve kutsal değerlerine sahip çıkmaya yeminli ve kararlı olduğumuzu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdik ve her zaman da göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

“Son olarak, bizler millet olarak her şeyimizi kaybetsek dahi asıl gücümüz olan imanımızı ve inancımızı diri tuttuğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Geçmişte, Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, nasıl ki milletimize zaferi getirmiş ise dün de 15 Temmuz’da zaferle birlikte, kayboldu zannedilen cesareti ve mücadele ruhunu geri kazandırmıştır. Bu ruh ki bizim en büyük zenginliğimizdir. Bu düşüncelerle, Rabbim’den bir daha böyle acılar yaşatmaması dileğiyle Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü' vesilesi ile  bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim