Basın Kuruluşumuza Gelen Kutlama Mesajalrı;

Vali Fahri Meral, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 
Vali Meral yayınladığı mesajında; “Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. 
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.
 
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, günün her saatinde ve zor şartlarda, sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevi yerine getirmektedirler. 
Ülkemizin ve ilimizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasında ve etkin çözüm önerileriyle toplum düzeninin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.   
Bu duygularla ilimiz genelindeki tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılara erişmelerini dilerim” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Tarafsız ve özgür basın; demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da çok önemli bir yeri vardır. Değerli basın mensuplarımız gece-gündüz, yaz kış demeden en zor şartlarda görevlerini büyük fedakârlıkla yerine getirmekte, basın ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirerek, halkımızın talep ve beklentilerini ve yaşadığı sıkıntılarını dile getirerek, sıkıntıların çözümünde çok önemli bir rol oynamaktadırlar.   Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan tüm gazetecilerimize bu zorlu görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Ayrıca ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, görevlerini yaparken yaşamını yitiren gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: Yağmur, çamur demeden günün her saatinde çalışmalarını yürütürken daha iyiye ve güzele ulaşması için toplumun haber almasına olanak sağlayan gazeteci ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın ilkeleri doğrultusunda, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri için özelde ise şehrimizin eğitim öğretim çalışmalarında her zaman desteklerini ortaya koymuş, sorumluluklarını yerine getirmiş gazeteci ve basın mensuplarına teşekkür ederim. Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden biri, tarafsız ve özgür basının mevcudiyeti ile sağlanır. Günümüzde basının toplumsal işlevi son derece etkin ve aktif bir karakteristiğe bürünmüştür. Bireyin haber alma özgürlüğüne hizmet ederek günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan basın, doğrudan bireysel algılara tesir edebildiğinden, objektif, tutarlı ve kamu yararını gözeten bir hizmet anlayışıyla gerçekleştirilmesi de önem arz etmektedir. Bu doğrultuda tüm basın mensuplarımızın, mesleklerini bütün zorluklarına rağmen sağlık ve mutluluk içerisinde icra edebilmelerini temenni eder, başarılar dilerim.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir mesaj yayımlayarak basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Basın mensuplarının, ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi önemli bir görev ifa ettiğini kaydeden Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Zor şartlar altında görev yapan yerel basın çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensupları, kamuoyunu bilgilendirme adına doğru, tarafsız haber verme, objektif davranma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra etmekte, biz kamu yöneticileri ve halkımız arasında köprü vazifesi de görmektedir. Bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız; şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Karaman Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bizlerle sürekli beraber olan, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek halkımızın haber alma hakkını sağlayan ve aynı zamanda Karamanımızın tanıtımına katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, tüm sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.” dedi.

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk bir mesaj yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Demokrasimizin, siyasetimizin, devlet yönetimimizin, sanayimizin, ekonomimizin, tarımın, gıdanın, sanat, edebiyat, sinema gibi bütün alanların gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çeken Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler var” dedi.

AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin 10 Ocak çalışan gazeteciler günüyle alakalı bir mesaj yayınladı.

Şahin, mesajında şunları dile getirdi; “Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir. Kentimizin sosyal, eğitim, kültürel, sportif ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanları ulvi bir görevi yerine getirmektedir. AK Parti olarak daima basın mensuplarıyla uyumlu bir çalışma içerisinde olmaya özen gösterirken, gazetecilerimizin öneri, düşünce ve tespitlerine büyük önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlarken, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilişim