07.12.2017 tarih ve 30263 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 2017/48 Nolu Tebliğ ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri hibe başvuruları 1 Ocak 2018 tarihinden başlayarak 60 (atmış) gün içerisinde sona ermektedir. Hibe başvuruları için son başvuru tarihi 01 Mart 2018 mesai bitiminde sona erecektir.

Başvuru sahipleri tarafından Karaman İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvuru dosyaları tek nüsha olarak elden teslim edilecektir. Program yedi adet yatırım konusunu kapsamaktadır;

1- Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

2- Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

3- Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

4- Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

5- Lineer sistem, Center Pivot sulama sistemi kurulması,

6- Tamburlu sulama sistemi kurulması,,

7- Güneş enerjili sulama sistemi kurulması

Hibe Desteği Tutarı ve Oranı

Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı tüzel ve gerçek kişiler için 1.000.000 TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

Başvuru Sahiplerinde aranan özellikler ve sorumlulukları

Başvuru sahipleri Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmalıdır. Her İl için tek bir başvuru yapılabilecek olup, bu başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusu içerebilir. Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar.

Ayrıntılı bilgi için üreticilerimizin Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim