Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 27 Şubat 2019 Çarşamba günü İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda "Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi" konulu toplantı düzenlendi.

Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı V. Dr. Miraç YAYLA ve Bitki Zararlıları Bölüm Başkanı Dr. Adalet HAZIR’ın sunum yaptığı eğitim toplantısına; İl Müdür Yardımcımız Abdullah KAYA, Karaman İli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet YILDIZ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur ERKAN ile Şube Müdürlerimiz İbrahim ERKOL, Yılmaz BÜYÜKATEŞ ve Süleyman YAVUZ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu öğretim görevlileri Prof. Dr. İsmail ÇİMEN, Dr. Elif YAVUZASLANOĞLU, Dr. Seyfi TANER ve Durmuş Ali ÇARKACI, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile ilimizde faaliyet gösteren bitki koruma ürünü bayileri ve üreticilerimiz katıldı.

Yoğun katımın olduğu eğitim toplantısında; Akdeniz Meyve Sineği'nin tanımı, biyolojisi, zarar şekli, ekonomik önemi, yayılışı, konukçuları, mücadele zamanı ve metotları, kullanılacak bitki koruma ürünleri ve dozları ile nasıl mücadele yapılacağı, Entegre Mücadele Prensipleri doğrultusunda nelere dikkat edileceği anlatıldı.

Konuyu ilişkin akademisyen katılımcıların yaptığı katkılar ve sorulan soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim