Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programı bu yıl Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi adıyla Türkiye’nin 81 ilinde ve 600’den fazla noktada tertip edildi. Karaman’daki program Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonunda saat 19:00’da başladı. Programa Karaman’dan teveccüh büyüktü. Sanatçı olarak Ammar Acarlıoğlu ve konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Bekir Bilgiç’in katıldığı program Kur’an tilavetiyle başladı. Açılış Kur’an-ı Kerim’i Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve aynı zamanda AGD Karaman İmam Hatipler Komisyonu üyesi Ömer Faruk Küpdilli tarafından okundu. 
GENÇLERİMİZİ FETİH AŞKIYLA YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ 
Programda selamlama konuşmasını AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen yaptı. Şabettin Gezen, şehirlerin anası olan Mekke’nin Fethi’ni genç neslimize unutturmamak için bu programları her yıl ısrarla yapmaya devam edeceklerini söyledi. Mescid-i Aksa’nın ilk kıblemiz olduğunu hatırlatan Gezen, İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Mekke’yi, Kudüs’ü birbirine bağlayan ruhun, fetih ruhu olduğuna dikkat çekti. Şabettin Gezen, Filistin başta olmak üzere İslam dünyasında sürmekte olan işgallerin temel sebebinin İslam dünyasının parçalanmışlığı olduğunu belirtti. Şabettin Gezen konuşmasına şöyle devam etti: Ülkemizde yılbaşı adı altında bir Müslüman’a yakışmayacak şekilde yapılan tüm kutlamaların da bir ifsat ve bir zihin işgali projesi olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimize fetihle işgal arasındaki farkı göstermek, onları fetih aşkıyla yetiştirmek istiyoruz. Bunun için Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’in (S.A.V.) örnekliğini anlatmak üzere Siyer-i Nebi Yarışması düzenleyerek Türkiye genelinde 1 milyona yakın Siyer kitabı dağıttık. Bu yarışmaya yaklaşık 600 bin öğrencimiz katıldı. 
AGD HER YERDE 
Şabettin Gezen, Anadolu Gençlik Derneği olarak, üniversiteler için İlk Adım Kampları, halka açık Asr-ı Saadet Sohbetleri, Siyer-i Nebi Yarışması, Mekke’nin Fethi kutlaması, Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, Şehitler Gecesi, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu Programı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı, Çanakkale Şehitliği ziyareti, Kutlu Doğum Programı, Diyarbakır’ın Fethi Programı, İstanbul’un Fethi Programı, liseler için Çadır Kampları, Okuma Grupları çalışması, Yaz Etkinlikleri, Anadolu Gençlik, Genç İstikbâl ve Hanzala dergileri, MGV Yayınları, AGD TV, sosyal medya hesapları, uluslararası öğrenci ve gençlik toplantılarımızla, yurtlarımız ve öğrenci evlerimizle, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve çalışan gençliğe yönelik şuurlandırma çalışmalarımızla iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hayatın her alanında hakim olması için çalışmaya devam ediyoruz ve inşaallah edeceğiz, dedi. Gezen, tüm bu çalışmaları yürüten Eğitim Komisyonuna, Ortaokullar Komisyonuna, Liseler Komisyonuna, İmam Hatip Liseleri Komisyonuna, Hanımlar Komisyonuna ve Çalışan Gençlik Komisyonuna ayrı ayrı teşekkür etti. 
Şabettin Gezen programa katılanlara teşekkür ederek programın hayırlara vesile olması duasıyla konuşmasını bitirdi. 
SALONDA CENK, CİHAT, ŞEHADET COŞKUSU 
Program, Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Recep Konuk’un mesajlarının okunmasının ardından Ammar Acarlıoğlu’nun ezgi ve marşlarıyla devam etti. Ammar Acarlıoğlu fetih, cenk, cihat ve şehadet kokulu ezgileriyle salonu coşturdu. Acarlıoğlu programda sırasıyla Kıyamın Türküsü, Beni Bekliyor, Cenk Cihat Şehadet, İman Konuşur, Kavgalara Meydan adlı eserlerini seslendirdi.
Tanıtım sinevizyonlarından sonra Dr. Sadık Ahmet İlkokulu öğrencisi Ahmet Erbaş Mekke’nin Fethi adlı şiiri okudu.
LA İLAHE İLLALAH DİYEREK YERYÜZÜNÜ TESLİM ALABİLİRİZ
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Bekir Bilgiç konuşmasına Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili olarak Erbakan hocamızın “Siyonizm güçten anlar.” sözünü hatırlatarak başladı. Müslüman ülkelerin birlik halinde hareket etmeden İsrail ve ABD karşısında hiçbir hükümlerinin olmadığına dikkat çekti. 
İslam dünyasının her yerinde Müslümanların tam bir zihin, kültür iğfaline ve işgaline maruz kaldığını örnekleriyle dile getiren Bilgiç konuşmasını şöyle sürdürdü: Tarihte Ad, Semud ve Lut kavimlerinin helakına sebep olan içki, kumar ve her türlü ahlâksızlık bugün yılbaşı kutlaması adı altında tek bir gecede işlenmektedir. Hiçbir Müslüman bu yaşananlara kayıtsız kalamaz. Mus’ab bin Umeyr 17 yaşında Müslüman olmuş ve 18 yaşına geldiğinde Peygamber Efendimiz Mus’ab bin Umeyr’i Medine’ye hoca olarak göndermiştir. O 18 yaşındaki genç Medine’de çalmadık kapı bırakmamış ve 1 yıl sonra Medine’nin anahtarını Efendimiz’e teslim etmiştir.
Bugün insanlık planlı ve örgütlü bir saldırı altındadır. Özellikle gençlerimiz ifsad ediliyor ve yeni dünya düzenine göre formatlanmak isteniyor. Bizlere bataklık içerisinde bir ev yapılmış ve biz bu bataklıkta temiz kalmak için uğraşıyoruz. Bu mümkün değil. Evvela bu durumu reddedeceğiz. Önce “la ilahe” sonra “illallah” diyeceğiz. Peygamber Efendimiz’in Veda Hutbesi’nde bize bıraktığını beyan ettiği iki emanet olan Kur’an ve Sünnet’e sıkı sıkıya sarılacağız. Ondan sonra da ümitvâr olacağız. Peygamber Efendimiz, İslâm’ı ilk tebliğ ettiğinde ona 4 kişi iman etmişti. Biri eşi Hz. Hatice, diğeri çocuk yaştaki Hz. Ali, diğerleri Hz. Zeyd ve Hz. Ebubekir. Eğer Efendimiz o gün ey Mekkeliler, ben 23 yıl sonra Mekke ve tüm Arap Yarımadasında İslam’ı hakim kılacağım deseydi ona kimse inanmazdı. Ama bu gerçekleşti Allah’ın izniyle. 
Eğer televizyona, cep telefonlarına, sosyal medyaya ayırdığımız vaktin onda birini Allah ve Resulüne ayırırsak inanıyorum ki Allah yeryüzünün anahtarlarını Müslümanlara teslim edecektir. 
Bekir Bilgiç’in konuşmasından sonra Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin video mesajı izlendi. Program Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve İmam Hatipler Komisyonunda görevli Huzeyfe Demir’in şiiriyle devam etti. Hafız Ebubekir el Haseni’den Kur’an Ziyafetinin ardından Siyer-i Nebi Yarışmasına ve Mekke’nin Fethi programına destek olan kurumlar ile sponsorlara plaket takdimi yapıldı.
Gecede sıra birçok öğrenci ve velisinin heyecanla beklediği Siyer-i Nebi ödül törenine geldi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bir başka heyecan da Umre Kurasında yaşandı. Geceye katılan bir misafir umre hediyesi kazandı. 
Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Fahrettin Kerim Mutlu hocanın yaptığı dua ile son buldu.

Editör: TE Bilişim