1- AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 

Hekimliğin, ilk eğitim anlarından itibaren her zaman üstün bir fedakârlık ve büyük bir özveri gerektiren bir meslek olduğunu söyleyen Şahin mesajında şu sözlere yer verdi. 

“Yeryüzünde eşine az rastlanır bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımızın, görevlerini fedakârca icra edişleri sayesindedir ki hastanelerimiz tüm yaratılmışları Yaratandan ötürü sevmenin tecelli ettiği mekânlar halini almıştır.

Nasıl ki bugün doktorlarımız bu zorlu görevi aşkla ve şevkle yapmaktalar ise 100 yıl önce bugün, takvimler 14 Mart 1919’u gösterdiği bir zamanda Tıbbiyeli öğrenci ve hocalar Anadolu’nun dört bir yanından kalkıp canları pahasına İstanbul’u müdafaaya koşmuşlardır.

Bu yüzdendir ki devletimiz, başta doktorlarımız olmak üzere, hastalarımıza gerekli ilgi ve bakımın yanında onları biran önce eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek, özverili bir şekilde bu zor görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza her zaman destek olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Milli mücadele sırasında mesleklerini bir yana bırakıp vatan savunması için koşan Tıbbiyelilerin aziz hatıralarını yâd etmek niyetiyle her yıl kutlanmakta olan “14 Mart Tıp Bayramı”  vesilesi ile öncelikli olarak Karaman’ımızda bu kutlu görevi yürüten hekimlerimiz olmak üzere bütün tıp camiasının bu müstesna günlerini kutluyor, şiddetin her türlüsünden uzak, güvenli ve huzurlu çalışma ortamlarında mesleklerini başarıyla icra etmelerini diliyorum, dedi.”

2- Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajda sağlık çalışanlarının zaman mefhumu gözetmeksizin, din dil ırk ve sosyal statü ayırt etmeksizin fedakârca görev yaptıklarını, zaman zaman karşılaşılan sağlık çalışanlarına şiddet uygulanması olaylarının da asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Başkan Adayı Kalaycı yayınladığı mesajda;

“Sağlık camiamızın tüm çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını ve Sağlık Haftasını kutluyorum. Omuzlarındaki büyük sorumluluğun farkında olarak görev yapan doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık memuru, teknisyen ve diğer sağlık çalışanlarımızın insan sağlığını korumak için yaptıkları özverili çalışmalar takdire şayandır. Görevleri esnasında zaman zaman karşılaştıkları şiddet içerikli eylemler asla kabul edilemez. Bu tür olayların önüne geçebilmek ve sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını daha iyi noktalara taşıyabilmek için gerekli çalışma ve düzenlemelerin yapılması da kaçınılmazdır. Bu yılki Tıp Bayramının özellikle sağlıkçılarımız açısından yeni güzellikler için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Sağlık camiamızın tüm fertlerine selam, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

3- Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin 14 Mart Tıp Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Şaban Şahin'in mesajı şöyle: Cenab-ı Allah'ın verdiği sağlık nimeti, insanın ve dolayısıyla toplumun huzuru için olmazsa olmazdır. Bu alanda hizmet etmek gerçekten büyük özveri ve fedakârlık istemektedir. Gerek kendi sağlığımızı gerekse sevdiklerimizin canını ve sağlığını emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını tebrik ediyorum. İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, onlara daha iyi bir yaşam sunmayı amaç edinen sağlık personelimize minnettar olduğumuzu ifade ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

4- İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Zühtü Bahadır Bayraç, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu belirten Bayraç,  14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında; "Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bugün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Ülkemizde ilk olarak 14 Mart 1919 tarihinde kutlanılan Tıp Bayramı, gece gündüz demeden, her koşulda büyük özveriyle ve fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunmak için bir vesile olarak değerlendirilmektedir.
İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen sağlık çalışanları, bir nefes sıhhat için şefkat eliyle hizmet veren saygıya değer bir mesleğin mensuplarıdır.  Sağlık olmadığında bilgelik ortaya çıkamaz, sanat kendini göstermez, güç savaşamaz, zenginlik de akıl da işe yaramaz olur” sözü, sağlığın ve sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha vurguluyor.
Halkımızın sağlığı için gece gündüz, bayram tatil demeden özveriyle çalışan kıymetli sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, en samimi duygularımla sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

Editör: TE Bilişim