Murat Kurum: Şu anda yaşadığımız meteorolojik bir kuraklık dedi.
Yaşanan kuraklık ve yağışsızlıkla ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaşanılan sıkıntının meteorolojik bir hadise olduğunu vurguladı.

Beklenen müjde meteorolojiden geldi. Şubat ayı itibari ile Türkiye geneli kuvvetli yağış etkisi altına girmesi bekleniliyor. 

Sıcaklık
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
Yağış uyarısı
Son değerlendirmelere göre; Marmara ile İç ve Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Yağışların öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilişim