Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bugün (9 Nisan 2019 Salı) eski başkan Ertuğrul Çalışkan’dan görevi devralarak resmen görevine başladı. Savaş Kalaycı ve belediye meclis üyeleri İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldıktan sonra ilk olarak MHP İl Başkanlığına, ardından da coşkulu bir şekilde Belediye binasına giderek devir teslim törenini gerçekleştirdiler.
Mehter takımı ve kılıç-kalkan ekibi eşliğinde belediyeye gelen Savaş Kalaycı ve meclis üyeleri büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla halkı selamlayan Başkan Kalaycı, tüm Karaman halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederek şehri tarafsız bir şekilde yöneteceklerini söyledi.      
Devir teslim töreninde, 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini icra eden Ertuğrul Çalışkan, yeni Başkan Savaş Kalaycı’yı tebrik ederek başarılar diledi. Görevi devralan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise Ertuğrul Çalışkan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Kalaycı: “Bugün hep birlikte Bismillah diyoruz. Bize düşen görev bugünden sonra Karaman’ı hak ettiği yerlere taşımak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalarak istişare ve ortak akılla, birlik beraberlik içerisinde bu şehri yöneteceğiz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte seçim gezilerimizde ve meydanlarda ne söz vermiş isek onları tek tek yerine getirmek için durmadan çalışacağız. Sizlerin verdiği güç sayesinde bize duyduğunuz güvene layık olacağız. Herkesin mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir Karaman’ı inşallah hep beraber inşa edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyor, dualarınızı bekliyorum. Gittiğimiz her yerde bizleri canı gönülden bağrına basan, ağırlayan, destekleriyle bize büyük bir teveccühte bulunarak, bu önemli makama layık gören çok değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren bize oy veren, vermeyen herkesin Belediye Başkanı olacağım. Hiç kimseye ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Törende Ertuğrul Çalışkan, belediyenin resmi mührünü yeni Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya teslim etti. Başkan Kalaycı da günün anısına eski Başkan Ertuğrul Çalışkan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, devir teslim töreninin ardından makamında tebrikleri kabul etti.
 

Editör: TE Bilişim