Başkan Kalaycı, yaptığı açıklamada; her bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, engelli vatandaşların yaşadığı sorunları ve ihtiyaçlarını dikkate almanın, çözüm üretmenin önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın Engelliler Haftası mesajı şöyle:

        “Engelli insanlarımızın problemleri yalnızca kendilerinin değil, aynı zamanda ailelerinin, çevrenin, yerel yönetimlerin kısacası hepimizin ortak problemidir. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. 
        Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. İnsanı yeryüzünün en değerli varlığı olarak gören bir anlayışın fertleri olarak hassasiyetle hareket etmeliyiz. Onlara göstereceğimiz değer ve sevgi ile engeller ortadan kalkacaktır. Her birimiz kendimizi onların yerine koyarak bu anlamda daha fazla destek olmalı, yaşam şartlarını daha iyi hale getirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeli ve kısıtlamalarını en asgariye indirmek için çaba sarf etmeliyiz. 
        Karaman Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize sadece ihtiyaç duydukları anda değil, yaşadıkları her an onlarla birlik ve beraberlik içerisinde olabilmenin de ötesinde onlarla hemhal olmaya özel bir gayret gösteriyoruz. Engelleri kaldırmak üzere güçlü ve etkin çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı arttırmasını temenni ediyor, engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftasını kutluyor, yılın sadece bir haftası ya da bir günü değil, ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduğumuzu samimiyetle ifade ediyoruz."

Editör: TE Bilişim