Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve beraberindeki belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyetle Kilis’e ve Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Suriye’nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, PKK/PYD terör örgütlerini sınırımızdan temizlemek amacıyla başlatılan Zeytindalı Harekâtı 30 uncu gününe girdi. Harekât kapsamında Afrin’de bir çok nokta hain PKK-PYD ve DAEŞ’li teröristlerden temizlendi. Harekâtın başladığı günden bu yana Kilis ilimize teröristler tarafından çeşitli saldırılar düzenlendi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, terör saldırıları dolayısı ile zarar gören Kilis halkına ve Mehmetçiklerimize destek olmak ve moral vermek için Kilis’e gitti. Başkan Çalışkan’a belediye meclis üyeleri Beytullah Karakaş, Mustafa Sarı, Ahmet Kapar, Başkan Yardımcıları Abdullah Bağırgan ve Duran Kabaağaç’ta eşlik etti. 
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve Milletvekili M. Hilmi Dülger tarafından karşılanan Başkan Çalışkan ve beraberindeki heyet, Kilis esnafını ziyaret ederek, bölge esnafına ve halkına moral verdiler. Sonraki gün Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Milletvekili M. Hilmi Dülger, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, beraberlerindeki heyetle, Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Suriye’nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen ziyarette, Başkan Çalışkan Azez halkı ile bir araya geldi.
Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Hain terör örgütleri ve bunları içerdeki ve dışarıdaki işbirlikçileri yıllardır ülkemizde birçok acı yaşattılar. Aynı zamanda beş yılı aşkın bir süredir Suriye halkına büyük zulüm yaşatmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, öncesinde Fırat Kalkanı, şimdi de Zeytindalı Harekâtları ile Suriye sınırındaki illerimizde yaşayan vatandaşlarımızı ve Suriyeli kardeşlerimizi bu zulümden kurtarmaya ve sınır hattımızı hain terör örgütlerinden temizlemeye kararlıyız. Bu kararlılığı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her platformda en yüksek sesle dile getirmektedir. Bizlerde bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, Suriyeli kardeşlerimize ve bu toprakları hainlerden temizleyen kahraman Mehmetçiklerimize ve ÖSO askerlerine moral olmak destek olmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdik. Önce Allah’ın izni, sonra da aziz milletimizin duaları ile bu toprakları hainlere dar edeceğiz. Vatandaşlarımızın, Suriyeli kardeşlerimizin ve Kahraman Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız. Allah devletimize, milletimize ve kahraman askerlerimize zeval vermesin” 
 

Editör: TE Bilişim