Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Göngörer, AK Parti yönetimi, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ile mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarlar katıldı. İstişare toplantısında muhtarların sorunları ve talepleri dinlendi, yerel ve genel konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, muhtarların vatandaş ve yöneticiler arasında bir elçi olduğun söyleyerek çok önemli bir görev icra ettiklerini belirtti. Başkan Çalışkan, konuşmasında şunları söyledi:
“Son yıllarda Karaman, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin desteğiyle kamu yatırımlarından istifade ederek çok farklı bir konuma geldi. Çevre yolu, Havaalanı, Hızlı Tren, Serbest Bölge, Lojistik Merkez, Hastane, Toki, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi, Alt ve Üst Geçitler, Büyük Park Projeleri, Cadde düzenlemeleri ve Spor yatırımlarıyla her alanda şehrimiz büyüyor ve gelişiyor. Bu projelerin her biri birlik ve beraberlik sayesinde gerçekleşiyor. Şu an Karaman’ın % 95’lik kısmına doğalgaz vermiş durumdayız. Türkiye geneline baktığınızda bu orana ulaşan başka bir il yok. İmar konusunda gerekli düzenlemeleri yapıyor, altyapı ve üst yapı çalışmalarında da mevcut yapının altyapısını iyileştirme adına mücadele ediyoruz. 
   
Muhtarlarımıza gelen talepler ile bize gelen talepler aynı. Siz vatandaşlarımızla aramızda bir elçisiniz. Burada hepimiz şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. İnşallah çok daha güzel yıllara hep birlikte gideceğiz. 2019 yılı çok önemli bir süreç. Bu millet Anadolu’yu yurt tuttuğundan beri yedi düvele karşı göğüs geriyor. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için önümüzdeki süreçte hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim