Karaman’da hemşerilerimizin ürettiği balların, kalite olarak Türkiye’de dereceye girdiğini ve bundan bir Karamanlı olarak gurur duyduğunu belirten Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin,

“Karaman yöresinde yıllık 600 ile 800 ton arası bal üretiliyor. Sizlerin arıcılık konusunda yaşadığınız sıkıntıları biliyoruz. Maddi imkansızlıklardan ötürü Organize Sanayi Bölgesinde, Arıcılar Birliğine ait bal paketleme tesisinin faaliyete geçirilemediğini öğrendik. Üretim ve istihdama değer veren görüş ve zihniyetin temsilcileri olarak sıkıntıların aşılması ve tesisin açılabilmesi için destek vereceğiz. Böylelikle hemşerilerimizin ürettiği balın daha kolay ve değerinde satılabilmesi için imkan ve pazara ulaşabilmesinin yolunu açmış olacağız.

Aynı zamanda Arıcılar Birliği ile müşterek arıcılık ve bal festivali düzenlenmesi hem bu pazarı genişletecek hem de Karamanımızın tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Adayı Şaban Şahin; Belediye Başkanlığı dönemlerinde, TEMA Vakfı, Arıcılar Birliği, Orman İl Müdürlüğü ve Belediye işbirliği ile bal verimi, kalitesi ve üretimini artırmak için florası zengin yöre iklimine uygun çiçek ve ağaçlardan oluşan bal ormanı oluşturacaklarını da belirtti.

Editör: TE Bilişim