Okul Sporları 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan Gençler(A,B) Puanlı Atletizm yarışmaları Atatürk Spor Kompleksi Süreyya Ayhan Atletizm Pisti’nde yapılan yarışların ardında sona erdi.
Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne koordinesinde Atatürk Spor Kompleksi Süreyya Ayhan Atletizm Pisti’nde düzenlenen yarışmalar çekişmeli ve renkli görüntülere sahne oldu. Gençler A ve B kategorilerinde 14 okuldan yaklaşık 220 sporcunun mücadele ettiği yarışmalarda sporcular 100 metre, 200 metre, 400 metre, 800 metre, bin 500 metre, 110 metre engelli, gülle atma, cirit atma, disk atma, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama gibi kategorilerde yarıştı.
En iyi puanı alıp dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele veren sporcular kadar antrenörlerde büyük heyecan yaşadı.
İki gün süren yarışlar sonunda Genç Erkekler A kategorisinde Spor Lisesi birinci, Karaman Lisesi ikinci, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Genç kızlarda Spor Lisesi birinci, Fatih Anadolu Lisesi ikinci oldu. Genç erkekler B kategorisinde ise Karaman Spor Lisesi birinci, Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Bifa Anadolu Lisesi üçüncü, genç kızlarda Karaman Spor Lisesi birinci, Hasan Kalan Anadolu Lisesi ve Karaman Anadolu Lisesi üçüncü olan takımlar oldu.
Müsabakalar sonunda kategorilerinde dereceye giren takım ve sporcular Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ temsil etmeye hak kazandı.
Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Spor Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Aydın Kaya, atletizm il temsilcisi Murat Yurdadön, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından verildi. 
 

Editör: TE Bilişim