AK Parti'de aday adayı başvuru süresinin uzatılmasıyla tehir edilen temayül yoklaması bu cumartesi yapılacak.

Yapılacak temayül yoklamasının ardından yoklamada ilk sıralarda çıkan isimler önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’ya mülakata gidecekler. Temayül yoklamasına mevcut milletvekillerinin katılmayacağı öğrenildi.

AK Parti'de seçim süreci hızla devam ediyor. Bu akşam aday adaylarının başvurularının sona ermesinin ardından pazar günü de temayül yoklaması yapılacak. Başvurulara müteakiben tüm aday adaylarının katılacağı temayül yoklaması yapılacak.

TEŞKİLAT OYLAYACAK
Temayül yoklamasında AK Parti'nin karar organları, belediye başkanları, il, ilçe, gençlik ve kadın kolları yönetimi, ilçe başkanları gibi teşkilat mensuplarının katılacağı oylama sonuçları Ankara'ya gönderilecek. Pazar günü yapılacak temayül yoklamasının ardından yoklamada ilk sıralarda çıkan isimler önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’ya mülakata gidecekler. Temayül yoklamasına mevcut milletvekillerinin katılmayacağı öğrenildi.

ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK
Aday adaylığı başvurusunun sona ermesinin ardından il başkanlığı temayül yoklaması için çalışma yapacak. İl Başkanlığı teşkilatların 14 kişilik milletvekilliği aday listesinde kimleri görmek istedikleri sorulacak ve bu dönem ilk kez genel seçimler için temayül yoklaması elektronik ortamda yapılacak.

10 İSİM İŞARETLENECEK
Milletvekilli aday adayları ile ilgili teşkilatların kanaatlerinin alındığı temayül yoklaması AK Parti Genel Merkezi tarafından gönderilecek olan yöneticiler tarafından yapılacak. Pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak temayül yoklamasında her teşkilat üyesi sadece 10 aday adayının ismini yazabilecek. Elektronik ortamda yapılacak olan temayül yoklamasının sonuçları direk genel merkezin sistemine düşecek. Yoklamanın sonuçları açıklanmayacak. AK Parti’de temayül yoklamasında teşkilat üyelerinden kimlerin oy kullanacağı henüz netleşmedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR?
Temayül kelimesi mana itibariyle eğilim, bir yana eğilme anlamına gelir. Temayül yoklaması ise üyelerin destek verdikleri adaylara olan eğilimlerinin ölçülmesidir. Kimin kime destek verdiğini öğrenmek için yapılan bir oylama şeklidir. Genelde siyasi partiler tarafından kullanılan bu yöntem seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi, meyyal gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimidir.

Editör: TE Bilişim