Karaman AK Parti teşkilatından dün yapılan duyuru üzerine, bu sabah yeni il başkanını belirlemek için temayül yoklaması başlatıldı.

Bu sabah saat 10:00'da başlatılan temayül yoklamasına, AK Parti İç Anadolu Koordinatörleri Mustafa Şükrü Nazlı, Ekrem Görçeker, Mehmet Sait, AK Parti Karaman Teşkilatı yönetici ve üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Yaklaşık 12 adayın bulunduğu ve değerlendirmeye alındığı temayülde konuşan Kütahya 26. Dönem Milletvekili ve İç Anadolu Koordinatörü Mustafa Şükrü Nazlı, Karaman AK Parti İl Başkanını büyük bir titizlik ile belirleyeceklerini dile getirirken, "Bu teyamül yoklamaları bizim için çok önemli. Partide bulunan bütün arkadaşlarımızın görüşlerini alıp değerlendirmek adına düzenlediğimiz bu teyamül yoklamasının verileri genel merkeze ulaşacak. Genel merkezde ise Genel Başkanımızın onayına sunulup bir karar verilecek. İnşallah Karaman için en doğru kararı verilecektir. Buradan eski Karaman İl Başkanı Mehmet Er'e de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
 
Değerlendirmeye alınan 12 adayın tam listesi henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Adaylığını açıklayan isimler ise şu şekilde:

1- Mesut Soyfidan
 2- Hüseyin Türksever
 3- Keramettin Özden
 4- Hüseyin Mutlu
 5- Tamer Yıldızbaş
6- İbrahim Ayhan Şancı
7- İbrahim Koçak
 

Olarak açıklandı. Kulis bilgilerine göre açıklanan adayların içinde büyük beğeniyle karşılanan özellikle Ak PArti Genel Merkezin il başkanlarında aranan özelliklerin başında gelen hukukçu özelliğide göz öününde bulundurulduğunda ve 27. Dönem Ak Parti Karaman Milletvekili Seçimlerinde 3. sırada giren Av. Hüseyin Mutlu'nun Karaman İl Başkanlığına  bir adım daha daha yakın olduğu ve bunun taban tarafından sevinç ve çoşku ile karşılandığı  iddia edilmektedir.

Av. Hüseyin Mutlu'Kimdir ?

Hüseyin Mutlu 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Bölgesi, 3'nci sıradan millet vekili adayıdır.

28.08.1989 tarihinde Karaman'da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Karaman'da tamamladı.

Hukuk Fakültesi mezunudur.

Halen Karaman Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim