Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT), FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock üzerindeki çalışmalarının büyük kısmını tamamladı. Litvanya'daki 'server'da bulunan tüm kullanıcılar tespit edildi. Daha önce hazırlanan, illerdeki Terör ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'ne gönderilen "ByLock1" ve "ByLock2" listeleri birleştirildi. İki listede güncellemeler yapıldı. MİT, hataya yer vermemek için günlerce titiz çalışmalarda bulundu. 

122 BİN KİŞİLİK LİSTE 

Özellikle ortak Wi-Fi kullanımı kapsamında ortaya çıkan sorunlarla telefon hattının kimin üzerine alındığı ByLock bulunan cihaz numarasının kim tarafından kullanıldığı hakkındaki çalışmalar detayları bir şekilde gerçekleştirildi. Söz konusu çalışmalar tamamlandıktan sonra MİT, Türkiye'de ByLock kullandığı tespit edilen 122 bin ismin bulunduğu bir liste yaptı. Yapılan liste ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 
Konu ile ilgili olarak Habertürk yazarı Neşet Dişikaya'nın aktardıklarına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da MİT tarafından kendisine teslim edilen ByLock listesini, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'na verdiği bildirildi. Ayrıca söz konusu liste KOM Daire Başkanlığı veri tabanına aktarıldı. Veri tabanından ise T. C. Kimlik Numaralarına ve telefon numaralarına göre sorgulama yapılıyor.

kaynak:kamupersoneli.net

Editör: TE Bilişim